2014. január 17., péntek

Bemutatom a résztvevőket


 Csámpás Hermione macskája, szüleitől kapja a születésnapjára. Részben murmánc, így ki tudja szimatolni a gyanús dolgokat, valamint megérzi, ha a gazdája bajba került.

~oOo~


Mrs. Norris – a mogorva roxforti gondnok, Argus Frics sovány, szürke macskája, a tilosban járó diákok után kémkedik, akik emiatt végtelenül utálják.
~oOo~


Errol – a Weasley család öreg, rozoga, rongyos tollú, sokat megélt családi baglya.
~oOo~


 Aragog – a Tiltott Rengetegben élő óriáspók. Hagrid nevelte tojáskorától, majd a rengetegbe telepítette, párt szerzett neki, így azóta az erdőben népes pókcsalád él.
~oOo~


a gringottsi széfőrző sárkány – Harryék a horcrux megszerzése után a megkínzott, félvak sárkánnyal menekülnek el a Gringottsból, s egy tó partján sorsára hagyják.
~oOo~


Hedviga hóbagoly Harry élete első születésnapi ajándéka, tizenegy évesen kapja a Roxfort vadőrétől, Hagridtól.
~oOo~


a baziliszkusz Mardekár telepítette a Roxfort katakombáiba, mikor elhagyta az iskolát, hogy kiirtsa azokat, „akik nem méltók mágiát tanulni”.
~oOo~


TrevorNeville Longbottom varangya, nagybátyjától kapta, hol elhagyják, hol megszökik, és olykor mások kísérleti állatként is használják.
~oOo~


a roxforti óriáspolipa Roxfort melletti Fekete-tóban élő óriási víziszörny. Ijesztő külseje ellenére lusta, békés természetű.
~oOo~



a karácsonyi kertitörpe-angyalka – „…a karácsonyfa csúcsára biggyesztett angyalka valójában egy kerti törpe: az a példány, ami bokán harapta Fredet, mikor répáért ment a karácsonyi vacsorához.” (A Félvér Herceg, Fagyos karácsony c. fejezet)
~oOo~


a roxforti thesztrálok – sárkányéhoz hasonló fejű, denevérszárnyú lovak, fekete bőrük a csontjaikra tapad. Csak az láthatja őket, aki találkozott már a halállal.
~oOo~



Sirius postamadaraiSirius, miután elmenekült a Roxfortból s a trópusokon keresett menedéket, különféle színes, egzotikus madarakkal küldi a leveleit Harrynek.
~oOo~



Hermész – Percy Weasley baglya, szüleitől kapta jutalmul a prefektusi címért.
~oOo~



Ron padlásszelleme – az Odú padlásán él. A horcruxkeresés előtt Mr. Weasley, Fred, és George olyan jól álcázza a beteg Ronnak, hogy még a minisztérium is beveszi. 
~oOo~


Mrs. Figg macskái – a Harryt Dumbledore megbízásából szemmel tartó, kicsit bolond, kvibli öregasszony macska-, azaz valójában murmánctenyésztésből él.
~oOo~

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése