2014. február 24., hétfő

Állatkerti százszavasok: első forduló

Sziasztok!

A mai főszereplőnk Csámpás.












Ötlet: Amikor Hermione elindul Harryvel horcruxokat keresni, Csámpást Weasleyéknél hagyja. Ginny vigyáz rá, iskolaidőben pedig Mrs. Weasley. A macska, mintha tudná, hogy a gazdája éppen merre jár, néha furcsán viselkedik.

Gyümölcs: meggy.










Mondat: Miért nem szóltam erről a bátyámnak?

Jó ötletelést kívánok mindenkinek!

Zsuzsi

2 megjegyzés:

  1. Ginny a karjába vette Csámpást, és igyekezett szeretetreméltó pozícióba rendezni őt, miközben lerobogott az Odú lépcsőjén, hogy megkörnyékezze Mrs. Weasleyt. Az asszony a konyhában állt, pálcája lendületes mozdulatai nyomán életre keltek az eszközök, a répák pedig örömmel ugrottak a forró vízbe.

    – Amíg a Roxfortban vagyok, neked kéne vigyázni Csámpásra – bökte ki Ginny. Mrs. Weasley homlokát ráncolva a macskára meredt, majd a lánya szemébe nézett. – Hermione ránk bízta, és… Rendes macska, nem lesz vele baj.

    Csámpás ezt a pillanatot választotta, hogy elrugaszkodjon a lány karjáról, és rávesse magát az asztalon pirosló meggykupacra – a tál a kőre zuhanva ripityára tört, Csámpás pedig a szétguruló meggyek után kezdett kapkodni.

    Mrs. Weasley lemondó sóhajjal visszafordult a répákhoz, és fáradt legyintéssel jelezte, hogy jól meglesznek együtt.

    VálaszTörlés
  2. Hermione fáradtan tette le az egyik kedvenc könyvét az íróasztalára. Mióta csak kinyitotta szemeit, ezt olvasgatta, még reggelizni is alig volt hajlandó. Bár kinn hét ágra sütött a nap, ő mégis inkább a szobájában ült. Kinyújtóztatta megmeredt tagjait, és az ablakhoz sétált, ami pont a kertre nézett. Eldöntötte, hogy kimegy egy kicsit a természetbe, és játszik egyet Csámpással.

    - Csámpás! – szólította vörös macskáját, amikor leért. – Hol kóborolsz már megint, te álszent?
    Hirtelen, a semmiből egy meggyszem találta el a lábát. A kertben csak egyetlen egy meggyfa volt, így annak az irányába nézett. Egy meggyekkel játszó Csámpás látványa fogadta. Önkénytelenül is elnevette magát az állatka láttán.

    VálaszTörlés