2014. február 27., csütörtök

Állatkerti százszavasok: negyedik forduló

Sziasztok!

Mai hősünk Aragog.










Ötlet: Aragog magányos a Tiltott Rengetegben, ezért Hagrid elhatározza, hogy asszonyt szerez neki. Akromantulát árulni azonban illegális, így hát az ifjú vadőrsegéd a Zsebpiszok köz felé veszi útját. 

Gyümölcs: narancs. 









Mondat: "Van valami furcsa a szekrény tetején."


Ha megszállt az ihlet, várom a történetedet! :D
Zsuzsi

2 megjegyzés:

  1. Hagrid hosszú, súlyos léptekkel haladt előre a Zsebpiszok közben, és azon morfondírozott, mit csinál, ha Aragog nem kedveli meg az új asszonyt – ötlete se volt, hol élhetne el egy akromantula, ha nem fér meg Aragoggal a Tiltott Rengetegben.

    A varázslénycsempész a megbeszélt sarkon várta a vadőrt – karján nehéz, időnként megrázkódó fadoboz lógott.

    – Megvan? – kérdezte Hagrid halkan, idegesen, mintha hemzsegne az utca az auroroktól.
    – Hát a pénz? – vakkantotta a csempész gyanakodva, mire Hagrid előhúzta dagadó erszényét. A tranzakciót követően belekukkantott a dobozba, aztán elégedetten berakta a kabátja zsebébe. – A narancs a kedvence – fintorgott a csempész –, de gyakorlatilag bármin elél.
    – Na és a másik dolog? – érdeklődött Hagrid.
    – Milyen másik?
    Az a másik.
    – Értse már meg, jóember, nincs, nem is lesz, nem tudok sárkánytojást szerezni magának! – csattant fel a varázsló, és ingerülten távozott, zsörtölődése elveszett az utcai zajban.

    VálaszTörlés
  2. Hagrid gondolatait csak Aragog utolsó mondata tudta foglalkoztatni. „Születésnapomra szeretnék egy akromantula lányt” hangoztatta minden egyes alkalommal a magányos pók. Már két éve, hogy Aragog a Tiltott Rengeteg mélyére került. A vadőr megpróbálta felvidítani az egyre csak szomorúbbá váló állatot. Különféle ínyencségekkel lepte meg, mindössze azért, hogy vidámnak láthassa Aragogot. Egyszer még óriásnarancsot is termesztett a teremtménynek.
    Eldöntötte, hogy amikor útja lesz az Abszol útra, felkeresi egyik régi barátját, és majd attól szerez egy újabb akromantulát. Aragogot is tőle kapta, így nem látta akadályát egy újabb lény beszerzéséhez. Örömet akart szerezni állatkájának, így nagyon eltökélte magát.
    Másnap az igazgató, mintha tudta volna, mire készül, el is küldte őt az Abszol útra. Hagrid egy kis kitérőt tett a Zsebpiszok közbe, azonban aznap nem volt szerencséje. A férfi, akitől szívességet akart kérni, mintha eltűnt volna a föld felszínéről. Sehol sem találta. Letörten tért vissza a roxforti kunyhójába.

    VálaszTörlés