2014. február 26., szerda

Állatkerti százszavasok: harmadik forduló

Sziasztok!

Mára Errolt hoztam.










Ötlet: A kis Ginny Weasley teljesen a fellegekben jár, hogy látta a Roxfort Expressznél a híres Harry Pottert. Amint hazaérnek az édesanyjával a 9¾ vágánytól, rajongói levelet ír neki, s Errollal el is akarja küldeni. Harry azonban sosem kapja meg ezt a levelet…

Gyümölcs: egres.










 Mondat: "Jól mutatna itt néhány szál virág."


Jó szórakozást. :)

Zsuzsi

3 megjegyzés:

  1. Peyre:
    Hová lett Errol?

    A kis Ginny boldogan sertepertélt a konyhában tüsténkedő édesanyja szoknyája körül. Igyekezett kihasználni, hogy karácsonyig ő a mama egyetlen kedvence.
    Mrs. Weasley tiszta abroszt terített a konyhaasztalra.
    – Jól mutatna itt néhány szál virág. Hoznál a kertből, drágám?
    Ginny bólintott. Az ajtóból még hallotta az anyja félhangos megjegyzését:
    – Csak tudnám, hová lett Errol! Napok óta nem láttam.
    A kislány szedett egy csokor virágot, s visszafelé megállt az egresbokroknál, csemegézni a nyárról maradt, összeaszalódott gyümölcsökből.
    A bokor megzörrent, s Ginny majdnem felsikított. Egy szürke tollkupac nyöszörgött a bokor alatt, beletelt pár pillanatba, mire felismerte.
    – Anya! Megtaláltam Errolt! Az egresbokor alatt volt, de én igazán, tényleg nem tudom, hogy került oda! – darálta, ahogy a bagollyal a karjában berontott a konyhába.
    – Na, csakhogy megvan! Azt hittem, megint eltévedt, már komolyan aggódtam érte – Mrs. Weasley a madárnak szentelte figyelmét, s nem vette észre, hogy Ginny idegesen, mintha titkolna valamit, a zsebébe gyűr egy gyerekes macskakaparással teleírt, ázott füzetlapot.

    VálaszTörlés
  2. Ginny az íróasztalánál ült, és idegesen rágta tintafoltos pennája végét. Ma látta Harry Pottert, sőt szinte beszélt vele… Elhatározta, hogy mostantól rajongói levelekkel fogja bombázni, csakhogy semmi frappáns nem jutott az eszébe.
    Végül úgy döntött, papírra veti az első dolgot, ami eszébe jut.

    „Kedves Harry!
    Te vagy a legeslegcsodálatosabb varázsló, akivel valaha találkoztam. Szemeid zöldek, akár az egres, hajad fekete, mint a szén. Alig várom, hogy újra találkozhassak veled.
    Ginny Weasley”


    A lány hátradőlt kopott székében, és elégedetten szemlélte a girbegurba sorokat.
    – Jól mutatna itt néhány szál virág – gondolta, és telefirkálta a pergamen alját.
    Errolt a nappali ablakpárkányán találta meg, a lábára kötötte a levelet, majd könyörtelenül kidobta az esőbe a baglyot.

    – Kivel levelezel? – érdeklődött a konyhából belépő Mrs. Weasley.
    – Harry Potternek küldtem rajongói levelet – felelte Ginny öntudatosan, majd visszatért a szobájába.

    Mrs. Weasley az ablakhoz sietett, és egy pálcamozdulattal visszahívta Errolt – Ginny később hálás lesz neki, amiért nem hagyta, hogy bolondot csináljon magából.

    VálaszTörlés
  3. Mrs. Weasley a konyhában sürgölődött, miközben a kis Ginny a nappaliban művészkedett. A kislány nagyon fel volt villanyozva, hiszen nemrég jöttek haza a King’s Crossról, ahol találkozott a híres Harry Potterrel. Úgy érezte, hogy ez volt élete legjobb napja. Amikor hazaért, egyből nekikezdett rajzolni valami szépet Harrynek. Azt tervezte, hogy majd elküldi Erroltól, a család baglyától.
    - Jól mutatna itt néhány szál virág – mondta, majd a lap egyik sarkára ráfirkantott pár virágot. – És kész is van. – Azzal rohant is édesanyjához. – Anya, hol van Errol?
    - Nem tudom, kincsem. Talán megint az egresbokorban lustálkodik. Miért keresed?
    - Egy rajzot akarok küldeni valakinek – felelte, aztán kiment a kertbe.

    VálaszTörlés