2014. február 25., kedd

Állatkerti százszavasok: második forduló

Sziasztok!

Mai hősünk Mrs. Norris.









Ötlet: A Roxfort kvibli gondnoka nagyon nehezen boldogul a rendbontó diákokkal, de egyik rokonától ajándékot kap: egy kismacskát, akinek állítása szerint különleges képességei vannak...

Gyümölcs: alma.







 

Mondat: „Ettől kezdve óvatosabbnak kell lenned.”

Sok sikert, sok jó ötletet kívánok mindenkinek.

Zsuzsi 

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Frics megmagyarázhatatlan örömmel, ugyanakkor gyanakodva figyelte az irodájában köröző macskát – egy varázslénynél sosem tudni, pláne ha emberneve van: Mrs. Norris. Végül kinyitotta az ajtaját, és intett a macskának, hogy kövesse.

    Mrs. Norris a gondnoktól idegen könnyedséggel mozgott a szeszélyes lépcsők és az eleven festmények között, azonban egyszer csak eliramodott. Frics utánaszaladt, de csak a sarkon hallotta meg, ami Mrs. Norrist cselekvésre késztette: diákok jártak a kastély folyosóján. Nem tulajdonítottak nagy jelentőséget az ismeretlen macskának, azonban mikor a gondnok is feltűnt, futásnak eredtek, az ijedtükben elhajított almák pedig kis híján Mrs. Norris fején landoltak.

    – Ettől kezdve óvatosabbnak kell lenned – morogta Frics a lábához dörgölőző Mrs. Norrisnak.

    VálaszTörlés
  3. - Nekem elhiheted, hogy ez a macska különleges képességekkel van ellátva – bizonygatta Frics unokahúga, aki épp születésnapi ajándékát próbálta ajnározni. – Kérlek fogadd el! Nagyon sokat fog neked segíteni a diákokkal.
    - Hát... – töprengett a gondnok. – Egye fene, elfogadom.
    Rokona nagyon örült, hogy végre sikerült az utolsó cicának is gazdát találni. A macska egy fekete kasban ült, és barna gombszemeivel Argust figyelte, aki épp egy élénkpiros almába harapott. Frics is fixírozni kezdte.
    - Mrs. Norris lesz a neved – határozta el. – Mit szólsz hozzá?
    A macska barátságosan nyávogott egyet, majd új gazdájához futott, és a lábához simult. Attól kezdve a két élőlény soha nem hagyta el egymást.

    VálaszTörlés