2014. március 3., hétfő

Állatkerti százszavasok: hatodik forduló

Sziasztok!

Mai jelöltünk a Titkok Kamrájának félelmetes lakója, Mardekár baziliszkusza.











Ötlet: Mardekár Malazár, miután összekülönbözött társaival, építeni kezdi bosszújának eszközét, a Titkok Kamráját. Mindent megtesz, hogy senki se tudjon róla, de egyvalakivel nem számol: a kotnyeles kis Hollóháti Helénával.

Gyümölcs: földieper
  









Mondat: "Mit forgatsz már megint a fejedben?"

Jó alkotást, sok jó ötletet mindenkinek.
Zsuzsi

1 megjegyzés:

  1. Hollóháti Helena a könyvtárba igyekezett, mikor egy oldalsó folyosóról különös hangok ütötték meg a fülét: párszaszóul beszélgettek.

    – Mardekár – gondolta, és elindult a zaj irányába. – Mit forgatsz már megint a fejében? – kérdezte a mosdóba lépve. Mardekár látszólag egymagában bűvölte az egyik csapot.

    – Helena – mosolyodott el a varázsló –, egyszer majd te is rájössz, hogy hiábavaló mindig csak kérni és kérni… Anyád sosem fogja neked adni a diadémját.
    – Hallottalak – közölte a lány fagyosan, majd sarkon fordult, és távozott.

    Mardekár halk sziszegéssel feltárta a frissen kiépített kamrát, majd beöntött az alagútba némi epret.
    – Már nem kell soká várnod – suttogta a baziliszkusznak –, arról pedig gondoskodom, hogy Helena ne okozzon többé gondot.

    Hollóháti nem értette a varázsló sziszegését, rejtekhelyéről viszont látta a tátongó űrt a mosdó alatt, és mikor meghallotta a választ a járat mélyéről, tudta, hogy Mardekár valami borzalmasat rejteget az iskolában.

    VálaszTörlés