2014. március 13., csütörtök

Állatkerti százszavasok: tizennegyedik forduló

Sziasztok!

Utolsó előtti játékosunk Fred karácsonyi tréfája, a kerti törpéből lett angyalka.













Ötlet: A karácsonyfát díszítő Ginny véletlenül eltöri a fenyőcsúcsot. Az ikrek a maguk módján segítenek rajta: Elkapják a törpét, és színes papírokkal kidekorálják. De csak titokban csinálhatják, mert tudják, mekkora botrányt csapna az anyjuk, ha rájönne.

Gyümölcs: gránátalma.











Mondat: "Ne vigyorogj, egyáltalán nem vicces."

Ne fogjátok vissza magatokat.
Zsuzsi

1 megjegyzés:

  1. – Ne vigyorogj, egyáltalán nem vicces! – kiabálta a tízéves Ginny, majd zokogva levetette magát a kanapéra. – Ez Muriel nénié volt, anya meg fog ölni.

    Bármennyire igyekezett, Fred nem tudta átérezni a helyzet komolyságát, de azt se akarta, hogy a húga végigbőgje a karácsonyt, így aztán megkereste George-ot.

    – Briliáns – kacsintott a fiú, miután Fred elővezette az ötletét –, de nem hiszem, hogy egy angyalnak öltöztetett kerti törpe megoldaná a problémát.
    – Lehet, de legalább nem Ginnyre lesznek kiakadva.
    – Az is igaz.

    Az ikerek elfogták az első szemük elé kerülő kerti törpét, aztán a szobájukba zárkózva nekiláttak a lény feldíszítésének. A csillogó csomagolópapírból készült angyaljelmezhez még szikrákat hányó szárnyak is tartoztak, ugyanakkor a kerti törpe nem volt felhőtlenül boldog a neki szánt szereppel, így az ikrek az otthoni varázslástilalmat megszegve kővé dermesztették.

    – Mesteri – dünnyögte Fred a feldíszített kerti törpét vizslatva.
    – Rakjuk fel, mielőtt anya hazaér a vásárlásból, és elkezdi keresni a csúcsdíszt.

    A család többi tagja a kertben hógolyózott, így a kerti törpe felkötése után az ikreknek még arra is maradt idejük, hogy eltüntessék a szobájukból a terhelő bizonyítékokat.


    (Tudom, hogy az eset valójában a hatodik kötetben történt. :-))

    VálaszTörlés