2014. március 10., hétfő

Állatkerti százszavasok: tizenegyedik forduló

Sziasztok!

Mára Mrs. Figg macskáit hoztam.












Ötlet: Dumbledore a Rend újraszervezése során meglátogatja Mrs. Figget, hogy megbízza Harry figyelésével. A beteg öregasszony erejét azonban meghaladja a feladat, s szolgálatba állítja az állatait.

Gyümölcs: őszibarack.









Mondat: "Szép hát; mint akihez hozzávágtak egy gurkót."

Hajrá, sok sikert.
Zsuzsi 

2 megjegyzés:

  1. Mrs. Figg házacskájának délutáni csendjét éles csengőszó verte fel.
    – Megyek már, megyek! – kiáltotta az öregasszony, ahogy az ajtó felé sántikált. Meglepetésére Dumbledore állt az ajtóban; meglehetősen szokatlanul állt rajta a mugli öltöny.
    – Nahát, professzor úr! Mi szél hozta erre?
    Betessékelte a varázslót, leültette a nappaliban, őszibarackbefőttel kínálta, Dumbledore pedig előadta látogatása célját.
    – Jaj, drága professzor úr, nem fog ez menni, öreg vagyok én már ahhoz, hogy a Potter fiú nyomában leselkedjem egész nap!
    Az egyik macska, aki eddig a kanapé támláján terpeszkedett, most leugrott onnan, s nyávogva sündörögni kezdett a gazdája lába körül.
    – Ó, hiszen itt van nekünk Kormi úr! Ő majd követi a fiút mindenfelé! Nézze meg, hát nem szép?
    „Szép hát; mint akihez hozzávágtak egy gurkót”, villant át a gonosz gondolat önkéntelenül Dumbledore elméjén. A kandúr szőre kopott volt, egyik lábára csúnyán sántított, füle cakkos; sok mindenen keresztülmehetett már. „De ha szemmel tartja Harryt, akkor mit sem számít.”

    Zsanka

    VálaszTörlés
  2. Mrs. Figg izgatottan, ugyanakkor némi bűntudattal csukta be az ajtót Dumbledore mögött: örült, hogy segíthet az igazgatónak, de érezte, hogy már nem elég erős, hogy feltűnés nélkül Harryn tartsa a szemét. Persze ki tudna nemet mondani a gáláns igazgatónak, ha az bókokkal halmozza el? Már nem is emlékezett, mikor nevezték utoljára szépnek…

    – Szép hát, mint akihez hozzávágtak egy gurkót – morogta Mrs. Figg, miközben a konyhába terelte a macskáit. A nem mindennapi házi kedvencek gazdájukra függesztették nagy, fényes szemüket, és várták az utasítást.

    – Azt akarom, hogy figyeljétek Harry Pottert! Ha bármi szokatlant tapasztaltok, értesítsetek! – mondta Mrs. Figg, és kivette Harry egy régi pólóját a konyhaszekrényből, hogy a macskák megismerjék a szagát.

    VálaszTörlés