2014. március 5., szerda

Állatkerti százszavasok: nyolcadik forduló

Sziasztok!

Megérkezett a nyolcas rajtszámú versenyző, a roxforti óriáspolip.









Ötlet: Az ötödéves James Potter randevút kér Lily Evanstől, de a lány közli vele: "Előbb fogok az óriáspolippal randizni, mint veled!" (A Főnix Rendje, Piton legrosszabb emléke c. fejezet) Amikor hetedévesen összejönnek, a Tekergők szaván fogják Lilyt, s összehoznak neki egy randevút a polippal.

Gyümölcs: sárgadinnye.










Mondat: "Dobd már ide azt a baltát!"

Eresszétek el bátran a fantáziátokat.

Zsuzsi

1 megjegyzés:

  1. Lily Evans kelletlenül sétált ki a roxforti tó partjára, ahol a Tekergők ígérete szerint Hagrid már várt rá.

    – Szervusz, Lily! – A lány intett, közben vetett egy oldalpillantást a parton felhalmozott sárgadinnyékre. – Sirius említette, hogy feltétlen találkoznod kell az óriáspolippal.
    – Így is mondhatjuk – legyintett Lily, mire a vadőr elvigyorodott.
    – Csodálom, hogy James hagyta, hogy belerángassanak ebbe.
    – Csak addig nagy a szája, amíg ismeretlenekkel kell vitatkozni – fintorgott a lány.
    – Dobd már ide azt a baltát – kérte Hagrid a lány lába mellett fekvő eszközre bökve. – Az óriáspolip kedvence a dinnye, azzal ide tudom hívni neked. – Lily inkább óvatosan odaadta a baltát a vadőrnek, aki felhasogatta vele a gyümölcsöt: a szeletek sorra elmerültek a vízben, majd egyszer csak felbukkant a polip feje a víztükör felett.

    – Helló, Lily Evans vagyok. – A lány kipréselt magából egy mosolyt, miközben Hagrid nevetve visszaindult a kunyhójához. – Azért jöttem, hogy jobban megismerjelek.

    A magányos óriáspolip vidám bukfenccel fejezte ki örömét a látogatás felett, aztán közelebb úszott a parthoz, hosszú karjai elérték a part menti, sekély vizet…

    VálaszTörlés