2014. március 12., szerda

Állatkerti százszavasok: tizenharmadik forduló

Sziasztok!

Idetalált mai versenyzőnk is, a Gringotts széfőrző sárkánya.







Ötlet: A romániai sárkányrezervátum a Varázslény-felügyeleti Főosztály megbízásából befogja és elszállítja a sárkányt, de a gringottsi koboldok ebbe nem nyugszanak bele, és a Wizengamot előtt pert indítanak.

Gyümölcs: fekete ribizli.









Mondat: "Remélem, nem fog feltűnést kelteni."

Sok sikert, sok jó ötletet, kedves olvasó.
Zsuzsi

1 megjegyzés:

  1. A Winzengamot tagjai növekvő aggodalommal figyelték a tárgyalóterem közepén heverő sárkányt, ami bár el volt kábítva, minden lélegzetvételével tüzet fújt. A koboldok, akik perre vitték a Varázslény-felügyeleti Főosztály döntését, miszerint a Gringotts sárkányait rezervátumba kell szállítani, mivel a bank tárnái alkalmatlanok a sárkánytartásra, idegesen méregették Charlie Weasleyt, aki a rezervátum szakértőjeként készült bemutatni a sárkányon a bántalmazás nyomait – tartottak tőle, hogy a lágyszívű varázslókra nagyobb benyomást tesz egy szívszaggató mese, mint a hagyomány és a biztonsági okok, amikre ők hivatkoztak, különösen annak a kínos esetnek a fényében, hogy nemrég egy betörősereg az egyik sárkány hátán távozott.

    – Remélem, nem fog feltűnést kelteni, hogy a két legöregebbet eltettük láb alól – morogta a Gringotts igazgatója a mellette álló koboldnak, aki erre inkább nem mondott semmit.

    VálaszTörlés